CURIERUL CONSERVATOR, o publicatie nonprofit si necenzurata
EMIGRAȚIA ROMÂNEASCĂ .EI nu ne mai lasa alte alternative. Ne ramane numai emigrarea...
Capitole media
. Prima pagina
. Internațional
. Antimondializare
. România
. Emigratia romana
. Manipulare media
. Educație
. Sănătate
. Ecologie
. Crestinismul nostru
. Știință
. Monarhia noastră
. Umor
. Papagalul Republican
. Imagini din România
. Pentru Demnitate
. Opinia cititorului
. Știați că...
. Arhiva
. Legături Externe
. Redacția

Scutul Creștin Românesc

.
 
Initiative
. 
Sesizări


Căutare:
Una bună
 
Când se aude și de bine

Strasbourgul, un frumos oraș francez și una din cele 2 capitele ale Europei, loc al Parlementului european si al Adunării Parlamentare al Consiliului Europei, este nu numai un loc al politicului strict, ci și un vechi centru al culturii și civilizației, deci al Creștinătății apusene. Mărturie grandioasă o depune încă magnifica clădire a Catedralei Notre Dame din Strasbourg construită între 1146-1439, (fiind cu cei 142m ai ei și cea mai mare din lume), clădire în preajma căreia, în fiecare an, în ajunul Crăciunului se ține -republică încoace, laicism încolo- un superb târg de Crăciun. Organizatorii și-au făcut un frumos obicei ca anual, în spirit european, să invite o țară care să se prezinte așa cum dorește la această întrunire comercială, culturală și nu în ultimul rând, festivă. Anul trecut, invitata de onoare fu Italia. Anul acesta este România.

De aveți drum prin Strasbourg, treceți repede și pe la târg, unde veți auzi muzică românească, veți putea gusta un mic (din păcate în versiunea "comunistă", adică mici pregătiti după rețeta de patricieni, cea cu carne inferioră de porc, dar pe care cârnățarii de MAE și SIE îi vând la prețuri falnice de 1,50 Euro bucata...) mai puteți schimba și o vorbă românește, asta nu numai cu obișnuiții muzicanți ambulanți sau alți expatriați, care populează capitala de-a lungul întregului an.

Aici o legătură , cu imagini directe, către webcam-ul oficial din Strasbourg

 

Ministerul trădătorilor de la externe se joacă iară de-a românismul

Un nou episod din tragi-comedia presupusului sprijin al MAE pentru structurile românești din diaspora, se consumă la București

 

12.10.2006 Trădătorii încrustaţi în MAE mimează activitate proromânească. În aceste zile în care republica culege roadele amare ale lipsei de competenţe şi vigoare a instituţiilor ei din Transilvania, precum şi în contextul zbuciumului proromânesc de la Chişinău, DRRP, departamentul fantomă al MAE, organizează sindrofii la Bucureşti. Acolo sunt invitate azi anumite persoane şi orgaizaţii din emigraţie - mai puţin din exil, care pentru republica dâmboviţeană, oficial nu mai există - precum şi din comunităţile româneşti învecinate republicii. În afara asaltului asupra bufetului oferit generos, pe banii publici, într-un hotel de 5 stele, vor fi puţine fapte de consemnat. MAE, tratează interesele românilor ca fiind secundare, vezi chestiunea înstrăinării ilegale a resurselor Fundaţiei Gojdu, sau jecmănirea şi şicanarea sistematică a "plecaţilor", prin taxe aberante, pentru servicii diplomatice inutile, sau prin impunerea obligativităţii paşaportului -neconstituţional- de tip Statut de Cetăţean Român cu Domiciliul în Străinătate (SCRDS). Nici abjectul Ungureanu, nici delirantul prizidient Băsescu (ce nume potrivit!) nu pot consemna un singur punct real şi pozitiv în relaţiile cu românii din Diaspora, cu toate că în ultimile luni au dus între ei o luptă surdă în chestiunea responsabilităţilor şi competenţelor. 12 octombrie nu este altceva decât încă un episod trist, plin de bâlbâieli, din tragicomedia instituţiilor republicane, situaţie menită a ne readuce aminte, de fiecare dată când ne îndoim sau uităm, de ce am plecat, de ce am întors definitiv spatele imposturii şi prostiei republicane. Păcat de nevoile şi problemele românilor din Basarabia, Ungaria, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Grecia sau Croaţia, oameni cu mari probleme comunitare, dar care n-au să se sprijine decât pe toiagul putregăios al Bucureştiului, asta în timp ce ungurii, ruşii, germanii, sârbii, austriecii, ucrainienii, ştiu exact ce trebuie făcut la noi, şi au resurse corespunzătoare fabuloase, precum şi un sprijin serios în instituţiile ţărilor respective. Totul în dauna României, nimic nou de 60 de ani!

 

Mostră din gândirea bolnavă a neotov-ului Ungureanu Răzvan Mihai

Faptul că ministrul de externe Ungureanu este un anticreștin și un element din categoria jegului subuman, personaj deosebit de cinic și periculos intereselor românești, nu reiese numai din poziția condamnabilă a acestuia în chestiunea lagărelor torționarilor de la CIA, sau în cazul în raptului Fundației Gojdu. Și în cazul mafioților de la Cathedral Plaza, proiect ilegal înfipt în centrul istoric al Bucureștiului, jegosul ataca pe creștinii catolici, declarând recent în scris (prin nota comunicat Nr.B1-1-11576)

"În plan intern, este oportun ca reprezentanti ai autoritatilor sa-si exprime in mod explicit, public, aprecierea pentru importanta estetica si arhitectonica a Catedralei Sfantul Iosif si preocuparea ca aceasta cladire sa nu fie in nici un fel afectata.

Astfel de declaratii vor arata atentia cu care este urmarita chestiunea, evitandu-se, in acest fel, pronuntarea asupra solicitarii Bisericii Catolice de sistare a lucrarilor. Propunem: Discutarea chestiunii in sedinta de Guvern si trasarea de sarcini in acest sens.

Incercarea de inducere in eroare a Sfantului Scaun prin declaratii de complezenta, lipsite de substanta, ce urmaresc sa mascheze nu doar o lipsa de reactie a autoritatilor, ci chiar complicitatea acestora cu cei ce pericliteaza grav existenta complexului Catedralei Sf. Iosif, reflecta <<respectul>> pe care Guvernul Romaniei il poarta fata de Sfantul Scaun si Biserica Catolica
" Semnat Ungureanu, Minstrul Afacerilor Externe, Septembrie 2006

Luați-l de gât buni români și aruncați-l în tomberoanele de pe stradă, acum, direct de la întrunirea DRRP din București! De nu, se va romaniza și severeniza, bine mersi, pe voi, și individul acesta...

 

APEL:
Căutăm pe această cale, o listă cât mai exactă, cu participanții de la reuniune. Avem numai informații trunchiate deoarece barajul de informații de la București este total; pentru ei nu există transparență, așa că vă rugăm să ne ajutați dumneavoastră, cei care știți, în stabilirea adevărului. Lista bineînțeles, va fi prezentată cititorilor. Curaj, nu vă fie frică!

După Secu, ministerele republicane încep și ele să descopere emigrația românească!

Decembrie 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul Ungureanu Răzvan, Specimen de intelectual periculos, din categoria jegului subuman
Specimen de intelectual periculos, din categoria jegului subuman, ministrul "român" de externe Ungureanu a fost una dintre principalele gazde ale primei reuniuni oficiale a diasporei române din Europa. Întrunirea fu denumită pompos, nici mai mult nici mai puțin, decât Conferința Comunităților Românești din Europa. Cu toate că numele-program al întrunirii ar fi trebuit să implice o largă și bine pregătită participare a cât mai multor structuri românești de peste hotare, invitațiile s-au făcut pripit, în ultimile două săptămâni, și numai pe sprânceană, pentru a evita "asperitățile" sau disonanțele de opinie și atitudine; acest lucru dovedește, iară, faptul că tactica bolsevică de control și divizare a emigației românești este pe mai departe bine mersi la MAE. Singura nouă dimensiune, ceea ce poate constitui realmente motivul veritabil al întâlnirii este dimensiunea... intereselor pecuniare.

 

Pentru cine credea că evenimentul poate fi o punte de legătură cu Bucureștiul, în sprijinul proiectelor utile, dar costisitoare, proiecte pentru întărirea diasporei, s-ar putea să se mire de următoarele rânduri, care indică fără dubiu direcția în care MAE crede că banii trebuie să curgă. Iată ce declara participanților, minstrul Ungureanu, la deschiderea oficială de pe 13.10 a.c. sub titlul
DIALOGUL CU DIASPORA ROMÂNEASCA DIN EUROPA:

"Este plăcut sa constatăm că /.../transferurile bancare pe care le efectuați se ridică la miliarde de euro, reprezentând o contribuție importantă la stabilitatea economico - financiara a țării."

Cât cinism, cât tupeu, aproape că uiți să întrebi cum stă cu secretul bancar, sau, la fel de interesant, cine recoltează sistematic asemena cifre și în ce virtute și pe ce căi, le pune la dispoziție celor de la MAE ?!!

Conferinta Comunitatilor Romanesti din Europa = Spectacol  si impostura !
CCRE

În plus, nu trebuie să uităm, faptul că gazdele CCRE se adresau unui grup numeros de oameni, grup care a fost și mai este încă, dezavantajat -ba chiar persecutat- din punct de vedere economic; unui grup de români "plecați", cărora ani în șir le-a fost interzisă achziția de terenuri, iar până azi le mai este restricționat accesul la piața bursieră, având -datorită statutului neconstituțional al pașaportului tip CRDS- același regim precum străinii. Nimeni nu a menționat nimic nici despre șantajul la care se dedă incompetenta administrație republicană, atunci când "plecații" vin să investească în RR, căci de înlesniri, ba chiar avantaje nici nu poate fi vorba. Situația ingrată ne cam taie pofta să investim în România, mai ales acum, când întreaga Europa ne este deschsă, așa că la viitoarea întrunire, foștii securiști respectiv actualii democrați republicani, vor ciocni paharele numai între ei!

 

Fundația Transilvania, apel la solidaritate
 

Cautam urgent sponsori, donatori romani si straini pentru sustinerea, educarea, ingrijirea si tratarea copiilor abandonati, adulti, batrani si bolnavi fara suport financiar si material. Pentru sponsori, donatori si pentru salariatii acestora efectuam analize medicale periodice gratuite. De asemenea promovam afacerile sponsorilor si donatorilor nostri in mod gratuit, pe plan intern si international unde avem largi conexiuni. Suntem interesati in colaborarea cu dvs, va invitam sa veniti in sprijinul nostru ca donator, sponsor si colaborator. Puteti deveni membru sau chiar fondator al fundatiei cu drepturi depline. Fundatia poate achizitiona din strainatate marfuri si bunuri de folosinta indelungata, inclusiv autoturisme beneficiind de facilitati, in colaborare cu Sponsorii si Donatorii interesati.

Activitatea Fundatiei si a Clinicii noastre este in domeniu social-medical-umanitar, prioritate avand educarea, ingrijirea, tratarea si intretinerea persoanelor abandonate si bolnavi fara mijloace materiale si financiare, oameni care fara voia lor au un destin nefericit, se nasc si traiesc in nevoi, sunt afectati de diferite boli, unele chiar incurabile. Multi dintre acestia sunt parasiti, lipsiti de hrana, imbracaminte, medicamente si fara un acoperis. Fundatia si Clinica Transilvania este preocupata permanent de sustinerea copiilor abandonati, adolescentii, adultii si batranii saraci si multi dintre acestia bolnavi. Avem mai multe proiecte si obiective la baza carora stau activitatile sociale si medicale destinate nevoiasilor.

Mihai Ganea, Presedinte
Vasile Grigoras, Director,
Tel: 0740 984 119: 0727 494 551
E-mail: Transilvania_ngo@yahoo.co.uk

Fundatia Transilvania
Loc. Tecuci, str. Gh. Petrascu, nr. 70, Cod. 805300, jud. Galati, Romania
Registru de Stat nr. 509/98, Cod Unic de Inregistrare 10503093

Clinica Transilvania
Loc. Tecuci, str. Gh. Petrascu, nr.70, Cod. 805300, jud. Galati, Romania,
J 17/489/1991, Cod Unic de Inregistrare 1632 307

Clicați aici pentru fișierul tip rtf cu toate informațiile acestei inițiative: Detalii, scop, obiective, apel umanitar și coordonate.Apel pentru repunerea lui Paul Goma si a familiei sale în drepturile de cetateni români!

Ultimele luni ale anului 2006 au fost perioada în care reprezentantii celor mai importante institutii ale statului, societatea civila, presa, partidele, numerosi oameni politici si intelectuali s-au declarat mai hotarâti ca oricând dupa 1989 sa se desparta de propriul trecut comunist. Stau marturie în acest sens numeroasele declaratii si atitudini publice, pasii facuti spre deconspirarea Securitatii, înfiintarea celor doua Comisii pentru cercetarea totalitarismului comunist ori cele câteva initiative legislative pertinente.

Despartirea de trecutul comunist - depasirea lui prin reabilitarea adevarului istoric, prin asumarea responsabilitatilor si repararea raului care înca mai poate fi reparat - reprezinta un pas fara de care noul destin istoric al României nu va putea fi niciodata împlinit. Nimic nu poate fi cladit temeinic pe un trecut pus mereu între paranteze, pe adevaruri amânate la nesfârsit ori pe dreptatea mereu refuzata celor care au avut de suferit.

O coincidenta, pe care o speram fericita, face ca în aceste saptamâni - în care societatea româneasca pare mai decisa ca niciodata sa se priveasca lucid pe sine însasi si sa-si asume propria istorie - sa se împlineasca 50 de ani de când Paul Goma a avut de suportat primele represalii, primele dintre consecintele cele mai grave pentru atitudinea si manifestarile sale împotriva totalitarismului comunist. În vara lui 1956, studentul la Litere Paul Goma este judecat, pentru scrierile sale, la Rectoratul Universitatii Bucuresti, iar în noiembrie 1956 avea sa fie arestat si anchetat de Securitate (în 1952, elev fiind, a fost de asemenea "retinut" timp de opt zile la Securitatea din Sibiu). Au urmat 21 de ani de opozitie deschisa fata de regimul comunist si tot atâtia de represiuni împotriva sa si a familiei sale - inclusiv 2 ani de închisoare, 5 ani de domiciliu fortat, excluderea abuziva din Uniunea Scriitorilor etc. Iar din toamna lui 1977 si pâna astazi, 29 de ani de exil si de proscriere nedreapta si dureroasa.

Noi, semnatarii acestui Apel, consideram ca a venit timpul ca Statul român sa-si asume responsabilitatea pentru toate acestea, sa le puna capat si sa procedeze neîntârziat la repunerea în drepturi a lui Paul Goma si a familiei sale. Nu Paul Goma trebuie sa initieze aceste demersuri, ci Statul român, autoritatea în numele careia au fost luate, în 1977, ca urmare a initierii miscarii pentru drepturile omului, masurile represive abuzive, de care pâna acum, din pacate, nu s-a dezis sub nicio forma.

Este timpul ca România sa recheme acasa pe unul dintre cetatenii sai care o onoreaza în cel mai înalt grad. Este timpul ca exilul lui Paul Goma si al familiei sale sa înceteze macar astazi, la 17 ani de la prabusirea regimului comunist opresiv. Este timpul ca scriitorul exilat sa primeasca recunoasterea si reparatiile care i se cuvin - de ordin moral, istoric, cultural dar si material - pentru cei 50 de ani în care si-a servit exemplar tara careia îi apartine cu întreaga sa lupta, cu cartile sale.

Statul roman trebuie sa anuleze toate masurile represive care au fost luate impotriva lui Paul Goma si a familiei sale incepind cu anchetarea, arestarea si intemnitarea lui. Sa i se ceara scuze, sa fie repus in drepturi oficial si sa i se asigure o pensie de merit si o locuinta corespunzatoare, precum si orice alte juste despagubiri pentru prejudiciile morale si materiale suferite.

Ne adresam Presedintelui României, Primului-ministru si Presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului cu apelul de a decide masurile necesare pentru a-i fi redata cetatenia româna si pentru repatrierea cât mai grabnica a scriitorului în exil si a familiei sale.

Ne adresam partidelor politice parlamentare si neparlamentare, intelectualilor români, reprezentantilor Uniunii Scriitorilor, organizatiilor societatii civile, celor doua Comisii de cercetare a totalitarismului comunist, precum si tuturor institutiilor de presa cu apelul de a ni se alatura, pentru a incuraja, impreuna, institutiile de stat competente sa adopte si sa aplice masurile de repunere deplina în drepturi a lui Paul Goma si a familiei sale.

Suntem încredintati ca declaratiile si atitudinile noi din ultimele luni se vor dovedi pe deplin sincere si vor face posibil sa se infaptuiasca acest act de dreptate istorica.

Bucuresti, 7 septembrie 2006

LISTĂ SEMNĂTURI

- Constantin ACOSMEI, scriitor, Iași
- Gabriela ADAMEȘTEANU, scriitoare, București
- Radu ALDULESCU, scriitor Mioveni
- Sorin ALEXANDRESCU, self employed physical therapist, New York
- Ion Marin ALMĂJAN, scriitor, Timișoara
- Adrian ALUI GHEORGHE, scriitor, Piatra Neamț
- Elena ANDRONACHE, analist programator, București
- Claudia-Cătălina ANTONESEI, masterand în psihologie, Univ. Iași
- Liviu ANTONESEI, profesor universitar, scriitor, jurnalist, Iași, România
- Vartan ARACHELIAN, ziarist, București, România
- George ARDELEANU, asistent universitar, Facultatea de Litere București
- Mirela ARSITH, conferențiar, Universitatea din Bacău
- Asociația "15 NOIEMBRIE", Brașov, prin președintele său, Florin Postolachi
- Asociatia HYDE PARK, Chișinău, prin președintele său Ghenadie Brega
- Michael ASTNER, scriitor și traducător, Iași

- Viorica BADEA, studentă anul 3 la Fac. de Istorie și Filosofie, Galați
- Vasile BAGHIU, scriitor, Piatra Neamț
- Dana BANU, cetățean român, România
- Florian BANU, profesor, Dr. în istorie, București
- Marian BARBU, scriitor, Pitești
- Andrei BĂDIN, jurnalist, București
- Radu BĂLAȘA, student, București
- Maria Corina BĂLĂNESCU, absolventă Științe Politice și Administrative, Craiova
- Marian BĂLĂNESCU, consilier local PNL, Coșoveni, jud. Dolj
- Radu BĂRBULESCU, președinte al Asociației Scriitorilor Români și Germani din München e. V., editor și redactor responsabil al revistelor "Observator-München" și "Archenoah"
- Ludmila BÂRSAN, studentă, Iași
- Denis BECKERT, profesor, Montauban, Franța
- BEDREGEANU ROXANA, studentă la Universitatea Dunărea de Jos, Galați
- Michaela BENDU-HOHENLOHE, semnatară a scrisorii Charta 77 (sub numele Mihaela Bendu, elevă)
- Ștefana BIANU, vicepreședintă a Consiliului Mondial Român, Paris
- Ioana BOGDAN, profesor, București
- Paul BOGDAN, preot, București
- Andrei BODIU, scriitor, conf. dr., Brașov
- Ioan BOZAC, medic, Cluj
- Silviu BRAGA, medic, Belgia
- Ghenadie BREGA, președinte al Asociatiei Hyde Park, cu sediu la Chișinău
- Oleg BREGA, cineast, jurnalist liber, Chișinău
- Olga BREGA, studentă, București
- Marian Victor BUCIU, prof. univ. dr., Fac. de Litere, critic literar, Univ. din Craiova
- Romulus BUCUR, poet, Brașov
- Ileana Doina BUDIMIR, traducătoare, fost deținut politic, născută în închisoare, București
- Ecaterina Elena BUDIMIR, studentă la Facultatea de Sociologie, București
- Pavel BUDIMIR, funcționar, București
- Dr. Dan Nicolae BUSUIOC, istoric, v. Hasselbach, München
- Nicu BUTNARU, inginer, București
- Dumitru BUZATU, doctor în litere, profesor, Onești
- Gheorghe BUZATU, istoric, Prof. univ. dr., Iași

- Michaela CAJVAN-BERNADI, New York
- Silvia CALOIANU, producător Tv, Chișinău
- Liviu CANGEOPOL, ziarist și scriitor, Georgia, USA
- Eugen CARASEVICI, Profesor Dr., Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa", Iași
- Gabriel CATALAN, istoric, București
- Olga CATARĂU, studentă, Galați
- Lucian CAZAC, muncitor în domeniul mobilă, muzician diletant, România
- Dan CĂLINESCU, Director General, Universal, Toronto, Canada
- Dan CÂRLEA, psiholog, București
- Elena Andreea CÂRSTEA, asistent-cercetător, Fundația "Academia Civică"
- Mihail CHIRU, student la Facultatea de Științe Politice, colaborator "Academia Civică", București
- Florin CHIȘLEAG, Dr. med., Dr. med. habil., Gummersbach, Germania
- Iolanda CHIȘLEAG, Diplom-Inginer, Gummersbach, Germania
- Lucia CIFOR, Catedra de Literatură Comparată, Univ. Iași
- Dumitru CIOACĂ, inginer, Cupertino, California, SUA
- Oana CIOBANU, studentă la Jurnalism-Engleză în cadrul Facultății de Litere și Teologie, Universitatea "Dunărea de Jos", Galați
- Ștefan CIOBANU, referent, INS, București
- Gheorghe CIONOIU, scriitor, fost dizident anticomunist, Germania
- Alex CIORICI, elev, Chișinău, Basarabia
- Florentina CIRNECI, redactor "Flacara Iașului", studentă la Jurnalistică, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iași
- Mihai CIUCANU, student Facultatea de Istorie, București
- Octavian CIURTIN, economist, creștin greco-catolic din Blaj
- Nicolae COANDE, scriitor, secretar literar TN "Marin Sorescu", Craiova
- Eugen COJOCARU, jurnalist, scriitor, Stuttgart, Germania
- Nina COLEAGNIN, pensionară, Iași
- Daniela COLESNIC, Chișinău, studentă la Universitatea Tehnică din Moldova, vicepreședintă a organizației "Inițiativa Euro Atlantică Generația 2002"
- Silvia COLFESCU, editor, București
- Maria CONSTANTIN, analist IT, România
-Nicolae CONSTANTINESCU, Prof. Dr., Membru al Academiei de Medicină din România
- Richard CONSTANTINIDI, impresar artistic, Cluj-Napoca
- Oana Andreea CONTOMAN, studentă a Universității "Dunărea de Jos", secția Jurnalism-Engleză, Galați
- Monica CORLEANCA, scriitor, SUA
- Eugenia CRÂNGARIU, avocat, Baroul București
- Iuliu CRĂCANĂ, istoric, București
- Gheorghe CRĂCIUN, scriitor, prof. univ. dr., Universitatea Transilvania, Brașov
- Ovidiu CREANGĂ, scriitor, Toronto, Canada
- Bogdan CREȚU, asistent universitar, critic literar, Iași
- Daniel CRISTEA, România
- Cristina CRISTEA, jurnalist, Galați
- Melania CUC, Jurnalist, Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Tg. Mureș, Reactor AGERO Stuttgart
- Dan CULCER, scriitor și publicist, Elancourt, Franța
- Grigore L. CULIAN, editor "New York Magazin", SUA

- Maria DAIAN GOLD, jurist, Dallas, Texas, USA
- Nicolae DAMASCHIN, inginer, București
- George DAMIAN, ziarist, București
- Valeriu DANDEȘ GANEA, asistent tehnic, Roma
- Dan DĂNILĂ, poet, traducător, Germania, www.dan-danila.de
- Luchian DEACONU, dr., cercetător științific principal gr. I, pensionar, Craiova
- Mihai DEMETRIADE, profesor, București
- Iarina DEMIAN, actriță, regizor TEATRUL DE COMEDIE, Președintele Fundației culturale artEST București
- Silviu DESPA, realizator Tv., București
- Virgil DIACONU, scriitor, Pitești
- Nicholas DIMA, Profesor Dr., Washington, DC
- Andra-Ioana DOBREA, studentă, Vaslui
- Caius DOBRESCU, conf. univ., scriitor, Brașov
- Doru Mihai DOBRESCU, medic, Craiova
- Dumitru Augustin DOMAN, scriitor, Curtea de Arges
- Ileana DRAGOȘ, Director Revista "Inside Brașov", România
- Daniela Ștefania DRĂGOI, secretară, dr. ing., Brașov
- Alice DROGOREANU, free lancer, Ploiești
- Răzvan DUCAN, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România; redactor-șef adjunct la revista "Ambasador", Tg. Mureș
- Stelian DUMISTRĂCEL, prof., Universitatea "Al.I.Cuza" Iași
- Jean DUMITRAȘCU, redactor-șef revista de cultură "Argeș", director al Centrului Cultural al Municipiului Pitești, membru USR

- Ionuț ENACHE, student la Filosofie, Iași
- Cornelia Mădălina ENE, studentă, Galați
- Șerban ENESCU, consultant în comunicare, București

- Alexandru FEDERIUC, student, Paris
- Titus FILIPAȘ, fizician, scriitor, Craiova
- Radu FILIPESCU, inginer, președinte al Consiliului de Administrație al Grupului pentru Dialog Social (GDS), București
- Toma FLĂMÎNDUL, pensionar, comuna Homoriciu, Prahova
- Nicolae FLORESCU, scriitor, redactor-șef al revistei "Jurnalul literar"
- Șerban FOARȚĂ, scriitor, Timișoara
- Augustin FRĂȚILĂ, scriitor, membru al US din România, redactor-șef al editurii "Allfa"
- Nicolae FURTUNĂ, politolog, Paris
- Simona FUSARU, Pitești

- Șerban GEORGESCU, România
- Dan GHELASE, ing. proiectant pensionar, București
- Daniel GHERASIM, elev, Liceul teoretic "Nicolae Bălcescu", Cluj-Napoca
- Dumitru GHERDAN, inginer, Primăria Municipiului București, inspector, serv. termoenergetic
- Mircea GHIȚĂ, profesor de matematică, New York
- Bogdan GHIU, scriitor, București
- Tudor GIUGARIU, jurist, București
- Manuela GOLEA, jurnalist, București
- Dinu GRIGORESCU, dramaturg, fost secretar general al municipiului București
- Gheorghe GRIGURCU, poet, critic literar, eseist, Târgu Jiu
- Elvira GRIȚCAN, doctorandă, Universitatea Paris VII - Denis Diderot, Paris
- Violeta GRIȚCAN, masterandă, Universitatea Paris IV Sorbona, Paris
- Paul GUSBETH-TATOMIR, medic nefrolog, scriitor, Iași
- Rita GUȚU, studentă, Universitatea Paris IV Sorbona, Paris

- Diana HĂLĂLĂU, muzeograf, București
- Florin HĂLĂLĂU, inginer, București
- Laura HEN, elevă la Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași
- Nicolae HENEGARIU, Editura "Vremea", București
- Dina HRENCIUC, scriitoare, Brașov

- Andreea IANCU, studentă, Paris
- Ioana IERONIM, scriitor, București
- Constantin IFTIME, jurnalist, București
- Elvira ILIESCU, scriitor, critic literar, Constanța
- Petru ILIEȘU, scriitor, Timișoara
- Sorin ILIEȘIU, inițiatorul Apelului de condamnare a nelegitimității și criminalității comunismului, București
- Nicolae IONEL, scriitor, Iași
- Mircea IORGULESCU, jurnalist, Franța
- Marin IONIȚĂ, scriitor, Pitești
- Romulus IONIȚĂ, Prof., publicist, New York
- Ruxandra IVĂNCESCU, scriitor, conf. dr., Brașov
- Ioan IVAȘCU, profesor, Moisei, Maramureș

- Ileana JACOLA, studentă, București
- Adrian JIGĂRANU, student, Iași
- Anatolie JURAVELI, CHIȘINĂU, elev la liceul "Garabet Ibrăileanu", Iași
- Ion JURĂSCU, System-manager, München, Germania

- Erika KELLER, asistent social al Arhiepiscopiei Craiova

- Adrian LĂCĂTUȘ, eseist, lect. univ., Brașov
- Mircea LĂCĂTUȘ, sculptor, Viena
- Calin Lozan, etnic român, Basarabia
- Daniela LUCA, psihoterapeut-psihanalist, București
- Dan LUNGU, conferențiar, Universitatea "Al.I. Cuza", Iași
- Ina LUPU, cineastă, Chișinău

- Volodia MACOVEI, scriitor și jurnalist, Petroșani, Romania
- Norman MANEA, scriitor, New York, USA
- Ștefan MARDALE, muzicant, România
- Alexandru MAREȘ, inginer pensionar, București
- Lidia Adina MAREȘ, director editorial, Editura "Sigma", București
- Doru MAREȘ, scriitor, critic de teatru, traducător, publicist "Observator Cultural", "România Liberă", București
- Ion MARIA, poet, profesor de istorie la Colegiul "Elena Cuza", Craiova
- Aurel Sergiu MARINESCU, publicist și scriitor, SUA
- Ion MĂLDĂRESCU, publicist, președinte al Societății Culturale ANTON PANN, Râmnicu-Vâlcea
- Sorin MĂRCULESCU, scriitor, București
- Claude G. MĂTASĂ, DCE, DSc., DHC, Professor of Oral Biomaterials, Honorary Consul General of Romania, USA
- Carmen-Maria MECU, conf. univ. dr., Cluj
- Nicolae MECU, prof. univ. dr., cercet. pr. I, Cluj
- Denis Meraru, ziarist, "Argeșul", Pitești
- Aurora MIHACEA, profesor, Târgoviște
- Andrei MIHAIL, student, București
- Elisaveta MIHAIL, New York
- Gheorghe MIHAIL, New York
- Octavian MIHĂESCU, scriitor, Germania
- Mircea MIHĂIEȘ, profesor universitar, scriitor, vicepreședinte al Institutului Cultural Român, Timișoara
- Radu MILLEA, sw eng, Santa Clara, Ca, USA
- Marius C. MINA, Manager, New York
- Liviu MIRCEA, poet, Dublin, Irlanda
- Doris MIRONESCU, critic literar, preparator la Facultatea de Litere, Univ. "Al.I. Cuza", Iași
- Natalia MORARU, elevă la Liceul ROMÂN-Francez "Gheorghe Asachi", Chișinău
- Sergiu MOROIANU, matematician, București
- Lavinia MOȚOC, profesor, UK
- Adrian MUNTEANU, redactor, Societatea Română de Radiodifuziune
- Pavel MUNTEANU, student, Chișinău
- Dana MUȘAT, studentă, Constanța
- Alexandru MUȘINA, scriitor, Brașov
- Ioan MUȘLEA, scriitor, Cluj

- Liviu NANU, profesor, Roșiorii de Vede
- Vera Maria NEAGU, ziarist, buletinul "Viața Cultelor" / "Religious Life"
- Bujor NEDELCOVICI, scriitor, Paris
- Jean NEDELEA, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, București
- Mariana NEDELEA, profesor, București
- Lucian NĂSTASĂ, istoric, Academia Română, Institutul de Istorie din Cluj
- Gheorghe NEAGU, redactor-șef la "Oglinda Literară", scriitor, Cavaler al Literaturii Române
- Victor NEGARA, inginer, Germania
- Radu NEGRESCU-SUȚU, jurnalist și scriitor, fost deținut politic, Paris
- Mădălina NICA, asistent universitar, Craiova
- Andreea NICULESCU, computer engineer , University of Twente, Enschede, Olanda
- Gina NIMIGEAN, profesoară, Iași
- Ovidiu NIMIGEAN, scriitor, Iași
- Cerasela NISTOR, poetă, Montreal
- Viorica NIȘCOV, traducător, București
- Ovidiu NIȚOI, inginer, Râmnicu Vâlcea

- Ioan ONISEI, secretar de stat la Ministerul Culturii și Cultelor, București
- Dan OLARU, Dr. ing. în construcții civile, cercetător științific I, expert tehnic MTCT în construcții (structuri de rezistență), București
- Gheorghe OLTEANU, medic, Baden-Baden, Germania
- Andreea OPREA, cetățean român, Târgoviște
- Nicolae OPREA, critic literar, președintele Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România

- Emilian Valeriu PAL, jurist, Roman
- Iulia PANĂ, scriitor, Constanța
- Cristi PANTELIMON, sociolog, lect. univ. dr., București
- Vasile PARASCHIV, dizident și opozant al dictaturii comuniste, Ploiești
- Dora PAVEL, scriitor, Cluj
- Eugen PAVEL, cercetător științific, Cluj
- Viorel Silviu PĂCALĂ, polițist, profesor, român
- Dumitru PĂDEANU, medic, Winnipeg, Canada
- Antonio PATRAȘ, Dr. în litere, critic literar, Universitatea "Al.I. Cuza", Iași
- Tudor PENDIUC, primarul municipiului Pitești
- Rodica PERCIALI, Founder Romanian Museum, Romanian-American League
- Elena PERDICHI, ziaristă, București
- Petre PETCUȚ, drd. în istorie, Paris, Franța
- Dușan PETROVICI, poet, Düsseldorf, Germania
- Ioan PINTEA, scriitor, Bistrița
- Daniel PISCU, scriitor, Brașov
- Luca PIȚU, profesor la Facultatea de Litere, Universitatea Iași
- Elena Luminița PÎRVU, studentă în Medicină, Genova, Italia
- Mircea PLATON, doctorand la Ohio State University, Columbus
- Gabriel PLEȘEA, scriitor și publicist, New York, USA
- Antoniu POIENARU, ing.; funcționar public, Cluj-Napoca
- Iulia POMAGĂ, studentă, România
- Aurel POP, istoric, Satu Mare
- Ion POP, scriitor, Cluj
- Rodica POP, cercetător Institutul de Studii Orientale, București
- Traian POP, scriitor și editor, Ludwigsburg, Germania
- Claudiu-Ștefan POPA, profesor, Iași
- Dorin POPA, scriitor, Iași
- Ilie POPA, Prof. Univ. Dr. Ing., Universitatea Pitești
- Marian POPESCU, scriitor, profesor universitar, București
- Titu POPESCU, scriitor, Germania
- Florin POSTOLACHI, președinte Asociația "15 Noiembrie", Brașov
- Lucian POSTU, jurnalist, Iași
- Roxana PROCOPIESCU, traducător, București
- Daniel PUIA-DUMITRESCU, profesor, Brașov
- Anna PUIAREU, Germania
- Ekaterina PUIAREU, Germania
- George PUIAREU, dipl. ing., Germania
- Ileana PUIAREU, dr. dent., Germania
- Ștefan PUIAREU, Germania

- Alexandru-Ioan RADU, elev, Colegiul Național "Octavian Goga", Sibiu
- Maria RĂDUCANU, solistă jazz, București
- Șerban RĂDULESCU-ZONER, Dr. în istorie, președinte al Alianței Civice, București
- Petre RĂILEANU, scriitor, ziarist, Paris
- Dafina ROMAN, profesor, jud. Galați
- Dan ROMAȘCANU, director-editor, revista "DORUL", Danemarca
- George RONCEA, jurnalist, București
- Victor RONCEA, jurnalist, București
- Ioan ROȘCA, editor www.procesulcomunismului.com, Canada
- Renata ROȘU, inginer chimist, București
- Marilena ROTARU, realizatoare TV, București
- George ROTARU, jurnalist, București
- Mirela ROZNOVEANU, scriitor și publicist, membră a Facultății de Drept de la New York University, New York, USA
- Cristina RUSU, consilier, Iași
- Nicolae D. RUSU, economist; North Hollywood, California, SUA
- M. N. RUSU, scriitor, S. U. A
- Andrei RUSE, Desk Researcher MediaPRO, București

- Elena SAMOILĂ, pensionară, fost deținut politic, București
- Marina SAMOILĂ, economist, București
- Nick SAVA, editor al revistei "Atheneum", Canada
- Dieter SCHLESAK, dr.h.c., scriitor german, Stuttgart, Germania și Camaiore Italia
- Gabi SCHUSTER CĂRĂRUȘĂ, redactor la revista "Atheneum", editor la www.atheneum.ca, Canada
- Sergiu SIMION, psiholog, București
- Mihaela SINGER, cercet. șt. II, Institutul de Științe ale Educației, București
- Nicolae SIRIUS, scriitor, Japonia
- Dan SOCIU, scriitor, București
- Marius Marian ȘOLEA, scriitor, București
- Roxana SONEA, studentă, Tg-Mureș
- Dorin SPINEANU, scriitor, Iași
- Dragoș STAN, profesor, București
- Laurențiu STAN, preot, Bacău
- Lavinia STAN, PhD, profesor, Concordia University, Montreal, Canada
- Răzvan STAN, avocat, București
- Valerian STAN, publicist, București
- Florian STANCIU, scriitor, Pitești
- Flori STĂNESCU, istoric, redactor Ed. "Sigma", București
- Mircea STĂNESCU, istoric, Dr. al Universității București
- Laurenția STELEA, om, www.romanita.net, Gorj
- Florian STOIAN SILIȘTEANU, poet, România
- Liviu Ioan STOICIU, scriitor, București
- Alexandru Cristian SURCEL, avocat, București
- Anca Raluca SURU, arhitect, București
- Magdalena SURU, biolog, pensionar, București
- Șerban SURU, fizician, București

- Mircea ȘERBAN, jurnalist, Vișeu de Sus, Maramureș, ex-corespondent RFE, BBC, DW
- Alex ȘTEFĂNESCU, critic literar, București

- Ion TALOS, Prof. univ. dr., Universitatea din Köln
- Christian TANASESCU, scriitor, București
- Valeria Manta TĂICUȚU, profesoară, scriitoare, redactor-șef al revistei "Vitralii", Râmnicu Sărat
- Claudiu TÂRZIU, jurnalist, București
- Maria TIRENESCU, profesoară, Cugir
- Mihai TIȚA, student, București
- Elena TOMA, consilier și redactor OTV, București
- Alexandru TOMESCU, profesor, editor, Toronto, Canada
- Nicolae TOMONIU, profesor, Tismana
- Monica TUDOR GEORGE, pensionară, Toronto
- Nicolae TUDOR, nu știu prea clar ce sunt, dar precis sunt din Buzău
- Liviu TUDORAȘ, fost deținut politic, ziarist, pensionar, București
- Nicolae TURTUREANU, poet, fost redactor la revista "Cronica", Iași
- Ioana TRICA, poetă, traducătoare, București
- Ioana TRICULESCU, profesor, București
- Dona TUDOR, Conf. Univ. Dr., ziarist de televiziune, București
- Marcela TUȘCĂ, studentă, Chișinău

- Dumitru ȚEPENEAG, scriitor, Paris
- Maria Adriana ȚUCĂ, elevă, Colegiul Național "Zinca Golescu", Pitești
- Răzvan ȚUPA, jurnalist, București

- Aron Alex ULN, programator, Dublin
- Adina UNGUR, Cluj-Napoca
- Cornel UNGUREANU, scriitor, Timișoara
- Dumitru UNGUREANU, scriitor, Găești
- Traian UNGUREANU, jurnalist, București
- Tudorel URIAN, critic literar, București
- Magda URSACHE, membru al Uniunii Scriitorilor, Iași
- Petru URSACHE, profesor la Facultatea de Litere a Universității "Al. I. Cuza" din Iași
- Raluca URSACHI, doctorand Université Paris 1 Sorbonne, Paris

- Mihail VAKULOVSKI, scriitor, Antonești
- Radu VANCU, poet, red. la rev. "Transilvania", lector universitar doctor la Facultatea de Litere, Sibiu
- Dragoș VARGA-SANTAI, redactor la revista "Transilvania", lector universitar doctor la Facultatea de Litere, Sibiu
- Andrei VARTIC, scriitor, Chișinău, Basarabia
- Radu VASILAȘCU, inginer programator, Chișinău
- Nina VASILE, bibliotecară, poetă, București
- Lucian VASILIU, scriitor, Iași
- Victor Andrei VESCU, controlor de trafic, București
- Ioan VIERU, scriitor, București
- Mihaela VINTILESCU, profesoară, Ploiești
- Mihai A. VÎNĂTORU, inginer, Kinnelon, NJ, USA
- Alexandru VLAD, scriitor, Cluj
- John VRĂJITOAREA ROMERICUS, New York

- Dan WANIEK, medic, Paris

- Mihai ZABET, inginer, București
- Dinu ZAMFIRESCU, președinte al INMER, București
- Andrei ZLĂTESCU, publicist, instructor studii culturale, Universitatea Calgary, Canada


www.asymetria.org/html

http://www.gopetition.com/online/9607.html

Se primesc semnaturi la adresele:
mirceastanescu@hotmail.com , flowerstanescu@yahoo.com

N.B. Lista are pozițiile așa cum apar ele la data de 01.11.2006. O ultimă precizare importantă, referitor la această acțiune care este actualmente activă în unele foruri și situri de pe internet. Cu toate că această acțiune pare a sprijini pe deplin pe scriitorul Paul Goma, deci atât ca persoană juridică dar și ca scriitor, deci inclusiv întreaga sa operă -care e azi marginalizată-, inițiativa susnumită face o netă și foarte ciudată departajare între valorile om și operă, nefiind vorba de o reabilitare totală și necondiționată. Iată ce precizează domnul Mircea Stănescu, responsabilul acțiunii:

M.S. Inițiativa noastră nu este una de "reabilitare" a lui Paul Goma, ci DOAR de "repunere în drepturi".

Deci mare atenție, deoarece, aici în emigrație, știm foarte bine cine face apel la asemenea artificii. Rămâne însă decizia dumneavoastră dacă doriți să aderați măcar la jumate de restituire, lucru pe care noi, în numele solidarității românești- îl recomandăm, în deplină cunoștință de cauză că drumul nostru românesc spre Dreptate și Adevăr, e mult mai lung decât s-ar crede.

 

STOP distrugerii memoriei naționale și patrimoniului românesc!

De ce apare Boabe de Grâu?

Pentru ca furia distructiva ce a cuprins Romania pare ca nu se ma
opreste.Si pentru ca iresponsabilitatea organizata cu unicul scop de a
jefui incepe sa ne afecteze nu numai in imediat ci ne ataca memoria si
identitatea si ne loveste pana la"celula". Rand pe rand cad monumente
mai mari si mai mici,constituind,toate,semne ale istoriei noastre si
documente de proprietate colectiva pe care"omul nou"nu le cunoaste, din
ignoranta si nepasare, sau, daca totusi le cunoaste, le dispretuieste
fiindca nu le gaseste nici un folos banesc si adeseori il incurca in
actiunea lui de pradator.
"Boabe de grau" apare sub presiunea clipei tulburate de actiuni
nesabuite. Ea nu este nici un documentar complet si nici o publicatie
de atitudine; dar este un "document de epoca" si un semn ca nu vom
disparea, asa cum doreste"conjuratia ienicerilor" fiindca "bobul de
grau"si dupa ce dispare tot va da roada,candva,ascultand de miracolul
ce l-a adus in fiinta.
Cititi, va rugam, atent ceea ce urmeaza. Acestea se petrec in Tara
noastra, aici, alaturi de noi.
_________________________________________________
Scrieti-ne despre orice distrugeri ale patrimoniului
construit ,indiferent unde au loc acestea; nu uitati ca orice "trecere
cu vederea "insemneaza un pas inainte al "Raului" incomensurabil care
inseamna absenta identitatii si a memoriei colective.
Scrieti la adresa: revista.boabedegrau@gmail.com

 

Lupta Bucureștiului contra emigrației române continuă
Mai 200&  
Birocrația republicană persistă în menținerea ilegală, pe mai departe, a așazisului Statut de Cetatean român cu domiciliul in străinătate

Initiativa cetateneasca a emigratilor de origine romana si a familiilor mixte:

Cautam persoane dispuse a depune plangere pe lista comuna la CEDO si a informa Consiliul de Ministri al UE din Strasbourg, cu privire la modul in care este aplicata Ordonanta Guvernamentala 65 din 28.08.1997 si 41 din 2003 in legatura cu "Statutul de roman cu domiciliul in strainatate" si repercusiunile negative asupra familiilor mixte. Consideram ca acest statut este neconstitutional, fiind pus extrem de birocratic, lent, scump si neprofesionist in practica -spre exemplu combinat cu detaliul referitor recunoasterii unei simple casatorii încheiate în străinătate - . Consideram ca acest statut a generat si genereaza pe mai departe numeroase discriminari economice si sociale indreptate impotriva romanilor din emigratie; credem ca atat statutul in sine, cat si modul sau aiurit de aplicare nu corespunde spiritului democratic si pragmatic european, fiind un impediment in armonizarea legilor si cutumelor din Romania cu cele din UE. Contactati posta electronica la: curierulconservator(arond)laposte(punct)net

Așteptăm -alternativ- la redacție relatări despre experiențele Dumneavoastră din emigrație, avute în legătură cu oficialitățile republcane, inclusiv cele privind contactul cu birocrația republicană din reprezentanțele diplomatice ale MAE. Nu ezitați, numai așa puteți schimba situația în bine, spre folosul Dumneavoastră, al familiei dar și pentru binele celorlalți conaționali din exil și emigrație! In curs de editare, reveniti mai tarziu!

 

 

Sondaj anonim de opinie pentru românii din emigrație
Mai 2006  
Mai ținem minte de ce am părăsit definitiv România?

 
Am párásit definitiv Romania deorece pentru mine romanii erau mult prea...
Sáraci
Incapabili de a crea institutii credibile
Hoti
Lipsiti de civism
Neseriosi
Lenesi
Invidiosi
Murdari
Necrestini
Apatici
Nápáditi de lifte
Mafioti
Cázuti pradá politicianismului
Prosti
Controlati si exploatati la sange
View Result
Free Web Polls
maxiderm

Delirul dosarelor. Controlul excesiv, de multe ori brutal, al organelor de securitate a contribuit în mare parte la decizia multor români de a părăsi definitiv Romania. Dar fiecare român plecat are propria sa istorie și diverse motivații.

 

 

 

 

 

Publicitate
 

 


 Publicație creștină românească, nonprofit și necenzurată. Nonprofit and uncenzored Christian Romanian publication.
C Copyright 1996-2007 Curierul Conservator red. Laurentiu M. Gommel

Email:curierulconservator(arond)laposte.net